Terug naar alle congressen
6 november 2015

Jonge Balie 2015

Op 5 & 6 november 2015 vond dit jaar in De Rijtuigenloods Amersfoort het Jonge Balie Congres 2015 plaats.The T-shaped Lawyer

Een veranderende markt. Veeleisende cliënten. Complexe vraagstukken. Wordt er van een advocaat meer verwacht en gevraagd dan een aantal jaar geleden? Is het hebben van diepgaande juridische kennis als advocaat nog wel voldoende, of is er meer nodig? Er lijkt een steeds groter wordende tendens te ontstaan, dat advocaten tegenwoordig meer in hun mars moeten hebben dan het leveren van hoge juridische kwaliteit. Maar wat is dit ‘’meer’’? Kennis van bijvoorbeeld economie, psychologie, filosofie, communicatie, politiek. Datgeen wat voor jouw cliënten die meerwaarde geeft. Datgeen waarmee jij een T-shaped Lawyer wordt, een advocaat die diepgaande juridische kennis, de verticale streep van de T, combineert met meer algemene kennis en vaardigheden, de horizontale streep

Want: ‘Kwaliteit is breder dan diepte’

Het congres vindt dit jaar plaats in de weergaloze locatie in het hart van Nederland: de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze locatie biedt een buitengewoon inspirerende omgeving om ons te ontwikkelen tot  T-shaped lawyer en om een knallend eindfeest neer te zetten. We overnachten in nabijgelegen hotels in Amersfoort, hotelstad nummer 1 in 2015!

 

Dag 2 – Vrijdag, 6 november 2015


Seminar:

Word een HELD. Word een T-Shaped Lawyer! (speciale gast: mr. Wim Anker).

Waarom is dat ene team succesvol, terwijl andere falen, uiteenvallen en verdwijnen? En waarom weet die ene persoon succes te boeken, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte? Vergeet alles wat je dacht te weten over het managen van jezelf en anderen. Het zit anders in elkaar dan je denkt. Het geheim van succesvolle juristen en organisaties blijkt te zitten in de combinatie van slechts enkele prestatie indicatoren, waar vreemd genoeg veel juridisch leidinggevenden juist niet – of niet goed – op sturen.

Bas Kodden is een onderzoeker, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder. Bas is bij Nyenrode Business Universiteit werkzaam als Programmadirecteur Law, Leadership & Management.

Via zijn boeken, lezingen en seminars bereikt Bas jaarlijkse vele honderden leidinggevenden en professionals, die vol inspiratie en energie zichzelf én hun organisaties in een vernieuwde staat van flow en bevlogenheid weten te brengen.

Soms, heel soms neemt hij daarbij zijn vriend mee: Erwin Nyhoff.

 

Erwin Nyhoff

Iedereen die hem ziet optreden vraagt zich af: waarom is die man met die gitaar niet wereldberoemd in Nederland? The frontman van The Prodigal Sons toerde met zijn band begin jaren ’90 langs alle belangrijke poppodia en veroverde onder andere Pinkpop en Lowlands. Maar dan valt de band uiteen, de rek was er uit.

Zijn cover van Bruce Springsteen’s The River bij het eerste seizoen van tv-talentenjacht The Voice of Holland zorgt ervoor dat hij weer in picture komt. De hele jury draait binnen enkele seconden om en wil dolgraag met hem werken. Nyhoff kiest Angela Groothuizen als begeleider en samen behalen ze de finale. 3,6 miljoen (3.600.000!) mensen zien hem de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues vertolken. Nyhoff wint de finale niet, maar een nieuwe generatie muziekliefhebbers heeft hem in de armen gesloten. De originele uitvoering van The River behaalt dat jaar voor het eerst de Top 10 in de Top 2000 van Radio 2.

Erwin Nyhoff kruipt vandaag in de huid van David Bowie:

www.erwinnyhoff.nl

 

“We will be heroes – if just for one day”.