Terug naar alle congressen
1 december 2021

Leergang Voorzitten branche- en beroepsvereniging

Goede voorzitters hebben oog voor proces, relatie én inhoud. Ze zijn zakelijk én empathisch. Hebben lef én geduld. Kortom: zij beschikken over een brede set competenties, brede kennis en een breed repertoire. En willen dat blijven ontwikkelen.
Tijdens deze leergang krijgt die ontwikkeling een flinke boost. Je leert dankzij praktijkcases en een ‘elective’ een breed repertoire aan stijlen en vaardigheden kennen en toepassen. Met je mede deelnemers en via de docenten bouw je een waardevol netwerk op, dat in de intervisiegroepen extra verdieping krijgt. Hierin is ook uitgebreid aandacht voor casuïstiek uit je eigen vereniging. En dankzij de hoogleraren en externe docenten verrijk je je wetenschappelijke kennis over verenigingen, strategie, governance en leiderschap. Zo zorgt de leergang voor ontwikkeling van je eigen stijl en rol als voorzitter. Met de coaches en in de electives kies je welke vaardigheden je zelf verder wil ontwikkelen.

Wat levert het je op?
Je weet hoe je jouw branche- of beroepsorganisatie in de context van maatschappelijke ontwikkelingen in de wereld kan plaatsen.Je weet hoe je als voorzitter van een vereniging strategische samenwerking en innovatie stimuleert en hoe daarin je achterban meeneemt.Je hebt inzicht in de governance en boardroom dynamics van een vereniging en hoe je die zo goed mogelijk bestuurt.Je kent verschillende vormen van nieuw bevlogen en gedeeld leiderschap weet daarom jouw eigen stijl te kiezen.

Meer informatie vind je hier