Terug naar alle congressen
17 maart 2015

Nyenrode Sports Inc.

De missie van Nyenrode Sports Inc. is het stimuleren en begeleiden van top sportcoaches, -managers en bestuurders bij het maken van een volgende stap in hun carrière in sport. Nyenrode Sports Inc. wil daarmee bijdragen aan het creëren van een duurzaam (top)sportklimaat. De opleiding biedt coaches, managers en bestuurders in de sport leiderschapsvaardigheden en kennis om ze in staat te stellen hun ambities met sporters, sportteams en –organisaties op het hoogste niveau te realiseren.

 

 

Met het initiatief brengt Nyenrode Business Universiteit het thema sport in brede zin weer terug op campus als onderdeel van het curriculum. Sport was bij de oprichting van Nyenrode een belangrijk onderdeel bij de vorming van studenten.

Het curriculum van Nyenrode Sports Inc. wordt aangeboden via een Sports Leadership Program voor individuele deelnemers (ervaren top-coaches), via een Customized Program voor besturen van sportverenigingen, en via een reeks Focused Sports Intensives; korte programma’s met actuele thema’s uit de sportwereld.
InitiatiefnemerNyenrode alumnus Bartel Berkhout is zelf internationaal sportcoach van het nationale hockey team van Zuid-Afrika en het hockey team van New Delhi, India (Hockey India League). Hij had zelf behoefte aan een flexibele, internationale academische opleiding op het gebied van Leadership Development in de sport, en gelooft in het concept van een dergelijk programma. Daarom nam hij het initiatief voor een dergelijk programma en stelde voor dit in samenwerking met Nyenrode te ontwikkelen. De achterliggende drijfveer van Nyenrode Sports Inc. verwoordt hij als volgt: “We believe that sports connects and continuously challenges people to achieve the better.”

Diverse organisaties hebben enthousiast gereageerd op het initiatief en hebben hun inhoudelijke medewerking toegezegd. Naast eerder genoemde University of Oregon, verlenen Google, Team Giant-Alpecin, het Amsterdam Medisch Centrum en CGI (het vroegere Logica) hun inhoudelijke medewerking. De start van het Sport Leadership Programma staat gepland in september 2015.

Meer informatie over Nyenrode Sports Inc. is te vinden op www.nyenrodesports.com.