Terug naar alle congressen
2 februari 2023

TedX

In de dynamiek van de wereld van vandaag en morgen is omdenken cruciaal. De grootste fout die mensen maken is denken dat de wereld statisch is. Op donderdag 2 februari 2023 is het tijd voor TEDxNyenrodeUniversity. Tijdens dit event, met als thema Think Upside Down, delen verschillende sprekers hun verhalen met het publiek. Deze TEDx wordt georganiseerd door strategie en innovatie agency Stay Future Proof en Nyenrode Business Universiteit. TEDxNyenrodeUniversity Think Upside Down vindt plaats in Het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit. Omdat fysieke deelname beperkt is, is het ook mogelijk kaarten te reserveren voor virtuele deelname aan dit inspirerende event.

Elke onderbreking van de status quo wordt gezien als ongewenst. Het zorgt er ook voor dat bepaalde gedachtepatronen blijven bestaan: “het werkte gisteren, dus dan zal het vandaag ook wel werken”. Of: “ik heb het altijd zo gedaan en ik zou niet weten hoe het anders kan”. De feiten laten echter duidelijk zien dat de wereld snel verandert. Degene die het spel maken zijn degene die anders naar de wereld kijken. Dit geldt voor mensen en organisaties. Tijdens TEDxNyenrodeUniversity zullen verschillende sprekers met verschillende achtergronden ons inspireren om Upside Down te denken.

Ralf Wetzel, professor Organisation & Applied Arts, onthult waarom leiders en bestuurders veel van clowns kunnen leren.

Charlotte Melkert legt uit hoe zij en haar tweelingzus Fleur een tech bedrijf hebben neergezet dat bijdraagt aan een meer inclusieve wereld en hoe ze op weg zijn de wereld te veroveren. De tweelingzussen staan samen in de door Forbes opgestelde Europese lijst met meest invloedrijke personen onder de 30 jaar en hebben in november de Harper’s Bazaar Women of the Year publieksprijs gewonnen.
Prof. dr. Bas Kodden, hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, deelt hoe zijn visie op leiderschap ervoor zorgt dat de abnormaliteit van een individu omarmd wordt.

Kijk de uitzending terug: