Downloads en Tools voor de praktijk

HR-tools

Als managementwetenschapper en leiderschapscoach creërde Bas diverse bedrijfskundige modellen die hij in zijn presentaties, boeken en coaching gebruikt. Deze tools worden door HR-functionarissen, ondernemers, leidinggevenden, recruiters, coaches en docenten veelvuldig opgevraagd.

U vindt deze hieronder met een kleine toelichting. Geciteerd zijn deze vrijelijk te gebruiken.

Model voor Persoonlijk Leiderschap

Ga op zoek naar je hoger doel: je Purpose. De kunst van duurzaam presteren zit in het onbewust bekwaam realiseren van je hoogste doelen – je voornaamste niet-afgeronde taken – door het systematisch inzetten van de vandaag de dag belangrijkste prestatiecriteria en persoonskenmerken voor duurzaam presteren. Waarbij geldt: (enig) talent is goed, (het juiste) karakter is alles!

Downloads

 

Model voor Organisatie Ontwikkeling

Leiderschap en management zijn twee verschillende dingen. Involvement vs. Efficiency. Beiden zijn nodig. Start met P3: Ontwikkel een doel (Purpose), recruit de beste mensen (People) en handhaaf de juiste normen en waarden (Principles). Gebruik de vrouwelijke stijl van leiderschap om de bevlogenheid van de medewerkers te stimuleren. Creëer HELDen in je organisatie!

Model voor Werving & Selectie

Talent is goed, (het juiste) karakter is alles, zo blijkt uit onderzoek. Uit eigen onderzoek (2014-2016) blijken met name eigeneffectiviteit, aanpassingsvermogen, intrinsieke motivatie en intelligentie de meest cruciale persoonskenmerken voor duurzaam presteren. Door middel van gestructureerde interviews, gebruikmakend van de STAR(R)-methode en een intelligentietest zijn deze belangrijke persoonskenmerken goed inzichtelijk te krijgen.

Model voor Professionele Ontwikkeling

Als iets steeds meer duidelijk komt, is wel het gegeven dat je door inzet en werkmotivatie eigenlijk alles kunt bereiken. Ga op zoek naar je talenten, je sterke punten, zorg voor een juiste fit met de organisatie (met name met de leidinggevende) en ontwikkel de belangrijkste persoonskenmerken. Eigeneffectiviteit en aanpassingsvermogen maken het verschil.