Back to all congresses
16 March 2016

Nyenrode Sports Leadership Program

Samen met collega Rob Blomme, Chris Woerts en Boudewijn Poelmann en de voltallige ‘selectie’ van het Nyenrode Sports Leadership Program op naar Southampton FC voor een tweedaagse module genaamd Leadership & Organizational Development. Met bijzondere bijdragen van Ronald en Erwin Koeman en de CEO van Southampton FC, Ralph Krueger.

Meer informatie over het Nyenrode Sports Leadership Program kunt u hier vinden.  

 

Speciale column: Durven loslaten is de sleutel tot succes in de sport.

 

Achtergrond:

Waarom blijft die ene organisatie succesvol, terwijl anderen uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte.

Veel managers, directieleden en ondernemers hebben dit fenomeen de afgelopen jaren meegemaakt: het ene team bleek wel succesvol, terwijl het andere team qua prestaties achterbleef. En het eens zo succesvolle team en de eens zo succesvolle medewerker bleken jaren later ineens teleurstellende resultaten te laten zien die niet teruggevoerd konden worden op economische omstandigheden, gewijzigde concurrentieverhoudingen of anderszins. Het ‘klopte’ gewoon niet meer.

De afgelopen 2,5 jaar besteedde ik veel tijd en aandacht aan een grootschalig onderzoek naar succesindicatoren onder hoogopgeleide professionals. Het geheim van winnende personen, teams en organisaties blijkt te zitten in de combinatie van slechts enkele succesindicatoren, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren. 

Meer weten? Diverse artikelen over Leiderschap & Bevlogenheid zijn gratis op te vragen.