Back to all congresses
8 October 2015

Risicomanagement & Strategie Symposium

Als professional op het gebied van risicomanagement bent u een meester in het vastleggen en beheersen van risico’s. Niets laat u aan het toeval over, want u houdt van zekerheid en vaste waardes. En terecht, want dat is waar u goed in bent en wat men van u verwacht. Maar toch, lopen we in ons streven naar perfectie niet vast in onze eigen denkpatronen? We wanen ons in een wereld van zekerheid, maar is die comfort zone wel echt een comfort zone?

 

 

Focus houden op de doelen is goed. Nog belangrijker is echter om waar te nemen door om ons heen te kijken en het grotere geheel te zien. Want wat betekenen die bedreigingen, uitdagingen en kansen waar de organisatie voor staat nu eigenlijk?

In een wereld waarin veranderingen sneller gaan dan ooit moeten leiders en managers direct kunnen reageren en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit vereist een flexibele organisatie en strategie. Risicomanagement is een belangrijk onderdeel van die strategie. Desalniettemin blijkt in de praktijk dat risicomanagement niet aan strategie wordt gekoppeld, waardoor sprake is van een silobenadering van de risico’s. Die benadering werkt belemmerend, terwijl een goede samenwerking een organisatie juist helpt om haar doelen te bereiken.

In die gedachtegang nemen wij u mee tijdens dit symposium. U leert onder meer de techniek van het Omdenken in een clinic, er zijn workshops en lezingen over onder andere leiderschap en leiderschapsstijlen. Bovendien kunt u 4 PE-punten aanvragen. Het programma is gevuld met interessante sprekers waaronder Dr. Tony de Bree MBA, auteur van ‘Dagboek van een bankier’ en ‘Dinosauriër of krokodil. De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’ en Dr. mr. Bas Kodden, expert op het gebied van Leiderschap en Bevlogenheid die hun visie op het thema ‘de schijn van zekerheden’ met u zullen delen en u praktische hulpmiddelen zullen aanreiken. Aansluitend aan het symposium vindt een netwerk borrel plaats.

Meer informatie en mogelijkheden om u in te schrijven vindt u hier.