Back to all books
Boek The Devil Inside door Bas Kodden. Stop met saboteren van jezelf en je organisatie.
3 April 2020

The Devil Inside

The Devil Inside – ‘De zoektocht naar je zelf’

De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.

‘The Devil Inside’ gaat over het doorbreken van je eigen blokkades. Het boek stelt je in staat te observeren hoe je bepaalde gewoontes hebt ontwikkeld en helpt je te analyseren waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en hoe je die cirkel kunt doorbreken. Hoe meer je dat interne stemmetje – je devil inside – het zwijgen kunt opleggen, hoe meer je in staat bent om te groeien en hoe meer anderen je leiderschap herkennen.

Recensie Rudie Jansman

Bas Kodden heeft zichzelf weer overtroffen met zijn nieuwe boek The Devil Inside. Na de bestseller Word een Held en zijn laatste boek De Kunst van Duurzaam Presteren schreef hij dit keer een nog veel persoonlijker boek.

In De Kunst van Duurzaam Presteren gaf Bas Kodden na uitgebreid onderzoek een verrassende nieuwe kijk op het geheim van winnende personen en teams. Karakter blijkt bijvoorbeeld een veel doorslaggevender indicator van succes te zijn dan talent.

In zijn nieuwe boek The Devil Inside daagt hij je als professional uit om eens goed naar jezelf te kijken. Daarbij laat hij ook veel van zijn eigen persoonlijke zoektocht zien. Hij daagt leidinggevenden uit tot het beoefenen van introspectie. In zijn ogen is dat het belangrijkste aspect van leiderschap. Hoewel het boek op een heel prettige manier is geschreven, lees je het niet even makkelijk op een zondagmiddag uit. Daarvoor worden er te veel vragen aan de lezer gesteld die uitnodigen tot wat diepgaander zelfonderzoek. Hoe kijk je naar jezelf en je verleden, wat zijn je hoofdzonden en je angsten en wat is jouw waarheid en je purpose? Omdat zelfkennis (en zelfacceptatie) belangrijke elementen zijn in het stoppen van het saboteren van jezelf – en je organisatie. Bas Kodden neemt je in The Devil Inside mee in de zoektocht naar je zelf met persoonlijke groei als doel. Of hij daar in slaagt is aan jou. Aan het boek zal het niet liggen.

Rudie Jansman bedenkt en organiseert grote Kennisfestivals, ondersteunt als consultant klanten bij allerlei organisatieveranderingen op het gebied van innovatie, zelforganisatie en ondernemerschap, positionering en communicatie en organiseert masterclasses rondom thema’s als zinvol leiderschap, succesvol veranderen en het nieuwe presteren.

Managementboek.nl (April 2020)

Deze recensie is te vinden op https://www.managementboek.nl/boekblog/recensies/9785

The Devil Inside is hier te bestellen: