Van talenten HELD'en maken

Biografie

Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid raakt hem in het bijzonder.

Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder.

Voordat Bas in 2010 onderdeel werd van het Center for Leadership & Personal Development aan Nyenrode Business Universiteit, is Bas bijna zijn gehele loopbaan als ondernemer werkzaam geweest. In 1998 startte hij zijn eerste onderneming letterlijk vanuit de woonkamer, een bedrijf dat uitgroeide tot een organisatie met diverse vestigingen met meerdere honderden werknemers in eigen loondienst.

Na 12,5 jaar zijn organisaties te hebben geleid droeg hij in 2010 de onderneming over om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten, om boeken te kunnen schrijven en om jonge, ambitieuze studenten te kunnen trainen en te kunnen coachen naar toekomstig leiders. De nieuwe HELD’en in zijn ogen: Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding zelf invulling geven aan hun eigen toekomst.

Sindsdien zijn er diverse andere bestsellerboeken van zijn hand verschenen, zoals De Kunst van Duurzaam Presteren, Leidinggeven is omgekeerd opvoeden en The Devil Inside, die zowel nationaal als internationaal werden gepubliceerd.

Via zijn boeken, lezingen en seminars bereikt Bas jaarlijks vele duizenden leidinggevenden en professionals, die vol inspiratie en energie zichzelf én hun organisaties in een vernieuwde staat van flow en bevlogenheid weten te brengen.

Om: van talenten HELD’en te maken!

Overig: Bas komt uit Raalte, Salland, is getrouwd, heeft 2 zonen en woont in Utrecht. Hij studeerde zowel Rechten (1995) als Bedrijfskunde (2007) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bas promoveerde in 2011 aan Nyenrode Business Universiteit, was jarenlang directeur van het gerenommeerde Executive MBA programma en werd aan dezelfde universiteit in 2020 benoemd tot Hoogleraar.

Hij voltooide in 2020 als 2e Nederlander ooit een marathon op alle 7 continenten en werd in 2023 als één van de eerste piloten in de wereld gediplomeerd om ook elektrische vliegtuigen te vliegen. Zijn motto:

Be of Use – Be in Shape – Be Happy: Word een HELD

Breaking: 

Met het verschijnen van zijn nieuwe boek Rebelleren moet je faciliteren komt binnenkort zijn drieluik af: held, duivel en de rebel: De Kunst van Duurzaam Presteren! (Mei, 2024).