Op maat, vol humor, praktisch, persoonlijk en energiek

Lezingen

Bas verzorgt lezingen van de buitencategorie over thema’s als persoonlijk, team- en organisatieleiderschap, Werving & Selectie 3.0, leidinggeven aan innovatie en het belang van bevlogenheid.

Gemiddelde evaluatie: 9+

Lezingen: Bas Kodden als spreker

Bas verzorgt lezingen op nationale en internationale congressen, incompany sessies en workshops. Thema’s hierbij zijn persoonlijk, team- en organisatieleiderschap, Werving & Selectie 3.0, HR & Talentmanagement, leidinggeven aan innovatie en het belang van bevlogenheid voor duurzaam presterende organisaties. Zijn publiek is zeer divers en de lezingen vinden plaats op de meest uiteenlopende locaties; van kennisfestivals en musea tot directiekamers en studio’s.

Suggesties voor lezingen:

  • Een inspirerende, interactieve lezing voor relaties en medewerkers;
  • De kick-off van een groot verandertraject;
  • Een seminar op maat voor het interne leiderschapsprogramma;
  • Een volledig interne leiderschapsprogramma van 3 tot 4 dagdelen.

De lezingen van Bas zijn altijd op maat, vol humor, praktisch, persoonlijk en energiek. Vind hieronder een korte beschrijving van de verschillende lezingen die Bas verzorgt.

Boek nu

 

Bevlogen leiderschap

Boek: Word een HELD (2014) #1 bestseller, alle categorieën

Heeft u ook wel eens het gevoel dat u nog niet alles uit uzelf, uw team of uw organisatie hebt gehaald? Dat er nog zoveel meer mogelijk is? Dat u net dat ene bruggetje nodig hebt om verder te komen? U bent niet de enige: zo’n 80% van alle Nederlandse werknemers ervaart op dit moment onvoldoende geluk en uitdaging in zijn of haar werk! Via zijn boeken, lezingen en seminars bereikt Bas jaarlijks vele duizenden leidinggevenden en professionals, die vol inspiratie en energie zichzelf én hun organisaties in een vernieuwde staat van flow en bevlogenheid weten te brengen.

Kom ook in actie. Als organisatie, als team, als persoon!

HR & Leiderschap

Boek: De Kunst van Duurzaam Presteren (2017) #1 bestseller, categorie HR & Talentmanagement

Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl andere organisaties uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte?

Vergeet alles wat je dacht te weten over het selecteren en aannemen van de juiste medewerkers. Het zit anders dan je denkt! Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren …

Team Leiderschap

Boek: Leidinggeven is omgekeerd opvoeden (2018) #1 bestseller, categorie e-boeken

Leiderschap is een contradictio in terminis. Een paradox, waarbij ons gedrag wordt gedreven door onze primaire drijfveren. De meeste leidinggevenden geven leiding wanneer ze het vooral niet moeten doen, en geven geen leiding wanneer ze het vooral wel moeten doen. Het omgaan met onze drijfveren en die paradox vergt voor leiders naast zelfkennis veel ervaring en kunde.

De meeste leidinggevenden stappen ‘in’ als ze ‘uit’ moeten stappen en stappen ‘uit’ als ze ‘in’ moeten stappen’. Ontdek de hoogste vorm van leiderschap: Leer leiding te laten nemen!

Psychologie & Leiderschap

Boek: The Devil Inside (2020) #1 bestseller, categorie Persoonlijk Leiderschap

Als er één ding is wat Bas heeft geleerd van zijn jarenlange ervaring als begeleider van topcoaches, olympisch- en wereldkampioenen dan is dat het belang van mindsetverandering. Hoe als persoon en als professional te groeien in tijden van onzekerheid? Weten hoe en wanneer je keuzes moet maken die vaak paradoxaal lijken?

‘The Devil Inside’ gaat over het doorbreken van je eigen blokkades. Hoe meer je dat interne stemmetje – je devil inside – het zwijgen kunt opleggen, hoe meer je in staat bent om te groeien en hoe meer anderen je leiderschap herkennen.

Organisatie Transformatie

Boek: Out of Control (2021) Oratie

Uit onderzoek blijkt dat effectieve leidinggevenden rebels (non-conformistisch) gedrag ten gunste van de organisatie stimuleren. Denk aan tegenspraak, originaliteit, experimenten, innovatie en improvisatie. Juist door de controle los te koppelen van hiërarchie en regels, en de controle over te geven aan professionals, komen organisaties weer ‘in-control’.

Maar hoe doe je dat? Hoe neem je collega-leidinggevenden succesvol mee in deze beweging? En maak kennis met de wereldberoemde Nick Vujicic!

Excellent Leiderschap

Boek: De 7 lessen van Excellent Leiderschap (2023) Te verschijnen voorjaar 2023

Getting Things Done! Leiderschap is een contradictio in terminis. Een paradox, waarbij ons gedrag wordt gedreven door onze primaire drijfveren. De meeste leidinggevenden geven leiding wanneer ze het vooral niet moeten doen, en geven geen leiding wanneer ze het vooral wel moeten doen.

Optimaliseer de zelfeffectiviteit en het probleemoplossend vermogen in je team en organisatie en krijg dingen écht gedaan. Een effectieve leidinggevende weet ruim 30% meer resultaten te boeken!

Leiderschap RvB/RvC

Boek: Diversen

Wat betekent leidinggeven aan en toezicht houden op besturen en directies? Waar veel behoefte aan is, is inzicht in wat voor jou als bestuurder bepalend is voor keuzes die jij hebt te maken. Welke aspecten bepalen je leiderschap? En hoe vertaal je die naar je bestuurlijke context en voeg je daar vanuit eigenheid iets aan toe? Wanneer stap je in als bestuurder? Wanneer stap je uit?

Het omgaan met eigen dilemma’s en die van anderen vergt van bestuurders naast veel zelfkennis, ervaring en kunde.

Het Management Development Traject

Boek: Alle boeken Diverse #1 bestsellers

Vele organisaties gingen u voor. En waren na afloop lovend. “Baanbrekend.” “Anders dan al het andere wat we ooit gehad hebben.” “Dit hadden we nodig.” “‘Onze resultaten schieten nu al omhoog.” “Onze richting is nu echt bepaald”.

In 3 tot 4 dagdelen (of 2 dagen) worden uw leidinggevenden vol energie en inspiratie klaargestoomd voor de toekomst om samen te presteren. “Een ongekende reis in leiderschapsland.”

 

Lezing aanvragen

Lezing aanvragen

Contact